Eden viděl ukázku světového ragby

neděle, 9 . říjen 2005 (23:52): Česká republika - NSW Waratahs 3:94

Čeští reprezentanti podlehli v exhibičním utkání před 5 tisíci diváky australskému profesionálnímu týmu NSW Waratahs. Atletický stadion v Edenu přivítal patně nejvyšší návštěvu v novodobé historii českého ragby.

Brány sportovního areálu na Slávii byl pro veřejnost otevřen již od 12.00 hodin a fanoušci začínali pomalu zaplňovat krytou tribunu. Přibližně třicet minut před utkáním již bylo na místech pro sezení beznadějně plno a stále přicházející diváci byli nuceni obklopit celé hřiště.

„Takovou návštěvu jsme teda nečekali je to patrně rekord v novodobé historii českého ragby“ usmíval se těsně po utkání hlavní organizátor Milan Razga a dodal „Celá akce mířila k propagaci ragby u nás a povedla se nad všechna očekávání.“


Česká republika – NSW Waratahs 3:94

Čeští reprezentanti vstoupili do utkání až s příliš velkým respektem, soupeř využíval téměř všechny sebemenší chybičky v obraně a lehce skóroval. Český roj však hrál se soupeřem vyrovnanou partii, důkazem je jeden jediný prohraný aut. Jediné body českého týmu zaznamenal Tomáš Nevický ke konci první půle z trestného kopu.

Více o utkání: výsledky Česká republika - NSW Waratahs

Tým NSW Waratahs odlétá v pondělí ke dvěma utkáním do Rumunska, poté se přesune do Moskvy k poslednímu utkání v letošní přípravné Gulf Air Development Tour 2005

Redakce české televize připravila třiceti minutový záznam z utkání na středu 12. října od 19.25 (ČT2)

(swa)


AKTUALITY
DALŠÍ INFORMACE