Skupina KRYŠTOF v Edenu

V rámci utkání Česká republika – Waratahs vystoupí v doprovodném programu populární ostravská skupina KRYŠTOF s Richardem Krajčem. Skupina bude koncertovat na pódiu před atletickým stadionem spolu se skupinami Mirek Broum Band a Banánové rybičky.

Vystoupení skupin začne od 13.30 hodin do zahájení zápasu ve 14.00 hodin a bude pokračovat po zápase cca .  15.45 hodin.

Členové skupiny Kryštof se velmi teší i  na to, že uvidí v Edenu hrát jedny z nejlepších ragbyových klubů světa Waratahs.


Kapela KRYŠTOF


pochází z Havířova. Právě v tomhle městě na severní Moravě vznikl fenomén téhle kapely. Na výsluní české populární hudby se vyhoupla celorepublikovým hitem Lolita. Ten v první řadě zasáhl ženy, ale i velkou část mužské populace u nás. Sláva kapely stoupala a stejně tak sláva jejího frontmana Richarda Krajča. Ten je duší celé kapely. Jeho talent dal vzniknout dalším hitům, které můžete znát z rádií například Ženy, Obchodník s deštěm nebo Zrcadlení z poslední desky Mikrokosmos. Osazení kapely zůstalo na sedmi členech. Nechybí dechová sekce (saxofon, trubka a trombon) a ta dává muzice téhle kapely správnou šťávu. Jejich živá vystoupení mají grády, žánrově se pohybují od balkánské dechovky, přes houpavé jižní rytmy až ke kytarovému rocku a díky hereckému talentu frontmana Richarda K. to dokáží pořádně rozjet. Kryštof mají za sebou turné k novému albu, se kterým projeli celou republiku a ohlasy na jejich vystoupení jsou více než kladné. Máme se na co těšit.


www.krystof.net


MIREK BROUM BAND /rock - grunge/

Mladá, progresivní kapela jenž staví na základech čistého rocku a naprosto neskromně se chystá rozvířit rockovou hudební scénu. Styl, který lze připodobnit stylům Seattlovských kapel, byl postupně ovlivňován všemi podstatnými vlivy 90. let, které kapela na svou muziku patřičně nabalila, aby jí poté mohla okamžitě nakopnout mezi své publikum.

Jak říká frontman kapely Mirek Broum: „Hrajeme rock ve své nejčistší podobě, na způsob grunge: takže je to prostě syrovej, špinavej rock nadupanej energií, silný melodie a nevyhaslý emoce.“


www.mirekbroum.com


BANÁNOVÝ RYBIČKY /pop – punk/

Kutnohorská skupina Banánový Rybičky patří k objevům tohoto roku. Tato pop-punková formace oslovuje svou energií nabitou hudbou stále větší část především mladého publika.

Banánový Rybičky sbírají v roce 2005 jeden úspěch za druhým. Za připomenutí stojí vítězství v Bitvě o Sázavafest, třetí místo v soutěži Naděje Beatu, účast na galavečeru při příležitosti uvádění rockových legend do Beatové síně slávy v Lucerně, zařazení na kompilaci The best of Czech punk, vystoupení na předních českých hudebních festivalech, rozhovory v rockových rádiích či pravidelné umístění v první desítce hitparády Poprask vysílané v České televizi.


www.bananovyrybicky.wz.cz


AKTUALITY
DALŠÍ INFORMACE