Přípravy na utkání Česká republika – NSW Waratahs jsou v plném proudu

Měsíc před významným utkáním národního týmu proti nejlepšímu australskému profesionálnímu týmu NSW Waratahs jsou přípravné práce v plném proudu. Přinášíme náhled do zákulisí celé akce.

ČSRU zvážila finanční náročnost celé akce a zjistila, že je nad její síly. Proto pověřila organizací ( požádala o zajištění organizace ) utkání s australskými Waratahs, včetně jeho finančního zabezpečení, pražský klub RC Slavia Praha.

Sportovní ředitel Výkonného výboru a realizační tým reprezentace zajišťují účast nejlepších českých reprezentantů, zejména těch, kteří hrají v zahraničí.

Organizátoři, sponzoři

Vedoucím organizátorem akce je prezident RC Slavia, Ing. Milan Rázga. Kvůli profinancování nákladné akce se obrátil na některé další kluby, firmy a osobnosti.

Vedle Milana Rázgy a Slavie Praha, kteří se podílí vedle organizace i finančním sponzoringem, na výzvu reagoval prezident RC Říčany, David Frydrych, generální partner ČSRU, Komerční banka. Všechny tři subjekty jsou hlavními sponzory celé akce.

V současné době sekretariát ČSRU oslovuje ohledně sponzoringu všechny ragbyové kluby a řadu firem se vztahem k našemu ragbyovému sportu.

Práce organizační komise

Ještě před prvním zasedáním organizační komise utkání s Waratahs bylo dohodnuto, že se utkání uskuteční na atletickém stadionu Slavie Praha v Edenu v sobotu 8. října 2005 od 14 hodin. Byl zajištěno TV záznam sportovní redakcí ČT.

Součástí programu budou rovněž vystoupení hudebních skupin a ukázka nekontaktního ragby tzv. „touch rugby“.

Australští hráči s doprovodem přiletí do Prahy již ve čtvrtek, ubytováni budou v hotelu Pyramida. Tentýž den bude v hotelu tisková konference.

V pátek budou Australané trénovat na stadionu v Říčanech. Během pobytu se počítá rovněž s přijetím hostů na Pražském magistrátu.

O konkrétním programu přípravy týmu ČR rozhodne výkonný výbor ČSRU či nový realizační tým. V sobotu po zápase bude na stadionu a okolí pokračovat svátek ragby.

Večeře po utkání

Večer v Interhotelu Ambassador na Václavském náměstí se uskuteční banket za účasti obou týmů, sponzorů a významných osobností.

Další program týmu Waratahs

Zajímavou tečkou pobytu týmu Waratahs bude výlet do Pardubic, kde shlédnou 115. ročník Velké pardubické steeplechase.

Australané odlétají do Rumunska k dalším dvěma zápasům v pondělí.


Více informací


Partnerství, sponzoring

Propagace, tiskové centrum

ČSRU

  • RNDr. Juraj Rázga
    sekretář ČSRU
    +420 233351341
    rugby@cstv.cz

 

 


AKTUALITY
DALŠÍ INFORMACE